CONCERTSEIZOEN 18-19

De Symfonische Kring "Door Eendracht  Groot" tast de kleuren van de romantiek af. Beethovens’ ouverture "Coriolanus" verbeeldt bijna programmatisch het afbrokkelen van de macht van de veldheer onder druk van zijn moeder en vrouw.

Van Max Bruch kennen we nagenoeg alleen zijn beroemd vioolconcerto. Hij voelde zich daar niet gelukkig bij. Zo schreef hij o.m. ook een ongewoon en zangerig concerto in dialoogvorm tussen altviool en klarinet.

Sommige musicologen beweren dat alle muziek dansmuziek is. Het tweede deel van het concert geeft hen gelijk. De pavane (statige pauwendans) van Gabriel Fauré doet ons aan het pastorale coloriet van de schilder Monet denken.

En in Rusland geeft Peter Tsjaikovski de toon aan. Hij doet in zijn balletmuziek immers voortdurend aan een choreograaf denken. Dat bewijzen zijn meeslepende wals uit "De Schone Slaapster" of "Doornroosje" en de balletmuziek uit het "Zwanenmeer" met als thema de tragische liefde tussen prins Siegfried en de zwanenkoningin Odette.


Solisten zijn Stefanie Arys en Guido Blondeel.

19 november

MAX BRUCH

 

DUBBELCONCERTO OP.88

Waan u even in Broadway met werken van Andrew Lloyd Weber, Leonard Bernstein, Albert Ketèlby en andere iconen.De althobo, meesterlijk bespeeld door onze Lucie Van Ranst, krijgt haar plaats in de spotlights. Werken van oa Borodin en Sibelius halen het beste uit dit prachtige instrument. 
De symfonie maakt voor het eerst in haar bestaan een concertreis. Parijs is voor drei doagen Oilsjt aan de Seine. 


SYMFONISCHE KRING AALST

DOOR EENDRACHT GROOT

 

Koninklijke Symfonische Kring Aalst is een symfonisch orkest samengesteld uit een 50-tal gemotiveerde amateurs aangevuld met gevestigde professionele musici. 

CONTACT

 

Steenland 7A, 9300 Aalst.

info@symfonischekringaalst.be

Tel.: 053 - 78 61 81